Hygiëne is essentieel in elke tattoo shop. De tatoeage is immers een vorm van wond en het is belangrijk dat de tattoo artiest en de shop zorgen voor een schone en veilige omgeving om de tatoeage te laten zetten. Hier zijn enkele aspecten van hygiëne waar je op moet letten in een tattoo shop:

  1. Disposable naalden en tubes: De tattoo artiest moet disposable naalden en tubes gebruiken om kruisbesmetting te voorkomen.
  2. Schone werkruimtes: De werkruimte moet regelmatig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd om de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen.
  3. Steriele omgeving: De tattoo artiest moet handschoenen dragen en ervoor zorgen dat alle instrumenten en oppervlakken steriel zijn.
  4. Voldoen aan gezondheids- en veiligheidsnormen: De tattoo shop moet voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsnormen van de regio waarin ze zich bevinden.
  5. Informatievoorziening: De tattoo artiest moet je informeren over de nazorg van de tatoeage en hoe je deze moet verzorgen om infecties te voorkomen.

Het is belangrijk om deze aspecten van hygiëne te controleren voordat je een tattoo shop kiest om ervoor te zorgen dat je een veilige en schone omgeving hebt voor het laten zetten van je tatoeage.

www.theartoftattoo.nl